2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü “Gelişimsel Yetersizliği Olan Bireylerde Bağımsız Yaşama Geçiş” İsimli Webinar Gerçekleştirildi

Yayınlanma Tarihi:03.04.2021

Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü tarafından 2 Nisan 2021 tarihinde Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında düzenlenen “Gelişimsel Yetersizliği Olan Bireylerde Bağımsız Yaşama Geçiş” başlıklı etkinliğimiz katılımcıların paylaşımları ve sorularıyla aktif bir şekilde gerçekleştirildi.

2 Nisan, Birleşmiş Milletler tarafından otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan etmiştir. Bu önemli gün kapsamında, Sosyal Hizmet Bölümümüz tarafından hazırlanan etkinlik, Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Turhan’ın moderatörlüğünde yapıldı.

Anadolu Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr Yasemin ERGENEKON “Gelişimsel Yetersizliği Olan Bireylerde Bağımsız Yaşama Geçiş” isimli konuşmasını yapmıştır. Prof. Dr Yasemin ERGENEKON konuşmasında, gelişimsel yetersizliği olan bireylerde güvenlik becerileri bireyin evde, okulda, işyerinde ve toplumsal ortamlarda güvenliğini tehdit eden acil, beklenmedik ve tehlikeli durumları fark etmesi, bu durumlara karşı uygun sürede uygun davranışları sergilemesi, kendini koruması ve kişisel güvenliğini sağlaması gibi pek çok davranışı barındıran bağımsız yaşama geçiş becerileri üzerinde durmuştur. Katılımcıların paylaşımları, soru ve cevaplarla etkinlik tamamlandı. Toplantımızın çok yararlı olduğunu düşünüyor ve konuşmacılarımıza ve katılımcılarımıza teşekkür ediyoruz.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü

2 Nisan, tüm dünyada otizm konusunda farkındalık yaratarak otizmden kaynaklanan sorunlara çözümler yaratmak amacı ile 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edildi. Her yıl, “Otizm Farkındalık Ayı” olan Nisan ayı boyunca dünya genelinde otizmin sorunlarını ve çözümleri konuşuluyor, araştırmaların teşvik edilmesi ve erken teşhisle tedavinin yaygınlaştırılması hedefleniyor.