image/svg+xml
image/svg+xml

Jinekolojik Kanserlerin Bakım ve Yönetiminde Güncel Yaklaşımlar ve Yapay Zeka Sempozyumu Gerçekleştirildi.



                                                                                                                Haber Tarihi:22.04.2024 

1-7 Nisan Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında, her geçen gün kanser tanısının ve kanser sebebiyle ölümlerin yaygınlaşmasından dolayı jinekolojik kanserlere önem verilmesini vurgulamak, teknolojik gelişmelerle bakım ve yönetiminde güncel yaklaşımları ve yapay zekanın yerini belirtebilmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz “Jinekolojik Kanserlerin Bakım ve Yönetiminde Güncel Yaklaşımlar ve Yapay Zeka” Sempozyumu 19 Nisan 2024 tarihinde Bartın Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu iş birliğiyle çevrim içi olarak yürütüldü. Jinekolojik kanserlerin kadın sağlığındaki yeri yadsınamayacak kadar önemli olup, bu kanserleri önleme, erken tanı ve taramalar, semptom yönetimi ve palyatif bakım ve yönetimdeki güncel yaklaşımları yapay zeka ve teknoloji ışığında iyileştirme ve sürdürülebilirlik odaklı çözümler geliştirme amacıyla gerçekleştirilen bu sempozyum, multidisipliner bağlamda alanında birçok uzmanı bir araya getirdi.

 

Sempozyumumuz, Rektör yardımcımız ve Sempozyum Başkanımız Prof. Dr. Sevim ÇELİK’in ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Elif KARAHAN’ın açılış konuşmasıyla başlayan sempozyumumuza Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Oya KAVLAK, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Semra KOCAÖZ, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’dan Doç. Dr. Meltem MECDİ KAYDIRAK,  Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Emre ÇİYDEM, Bartın Devlet Hastanesi’nden Uzm. Dr. Kaan Eray UZUN ve Trakya Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden Uzm. Hemşire Mehtap GÖK katkı sağladı. Ulusal bağlamda 200’den fazla katılımcı ile 2 oturum gerçekleştirildi.

 

Bu oturumlar kapsamında; Endometrium Kanserinin Bakım ve Yönetiminde Güncel Yaklaşımlar ve Yapay Zeka, Over Kanserinin Bakım ve Yönetiminde Güncel Yaklaşımlar ve Yapay Zeka,  Serviks Kanserinin Bakım ve Yönetiminde Güncel Yaklaşımlar ve Yapay Zeka, Jinekolojik Kanserlerin Psikososyal Yönetiminde Güncel Yaklaşımlar ve Yapay Zeka, Jinekolojik Kanserlerin Tanı ve Tedavisinde Güncel Yaklaşımlar ve Yapay Zeka, Jinekolojik Kanserlerin Bakım ve Yönetiminde Güncel Yaklaşımlar ve Yapay Zeka önemi gibi çok önemli konular ele alındı.

 

Son olarak Sempozyum Kapanış Konuşmasını gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi Burcu KÜÇÜKKAYA, konuşmasında kongremizin düzenlenmesindeki desteklerinden dolayı başta Rektör yardımcımız ve Sempozyum Başkanımız Prof. Dr. Sevim ÇELİK’e ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Elif KARAHAN’a, sempozyumumuza katılan tüm konuşmacılara, aktif katılımlarıyla bizi destekleyen tüm katılımcılara, sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen tüm düzenleme kurulu üyelerine ve idari personele teşekkürlerini ileterek bir sonraki sempozyumumuzda tekrar buluşmak temennisinde bulundu.

 

  • Yükseköğretimde Kalite Kültürü Oluşturulmasında Öğrencilerin Rolü Eğitimi gerçekleştirildi.

  • Çaycuma Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Yavuz CENGİZ, Rektör Yardımcımız ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Sevim ÇELİK’i ziyaret etti.

  • Sağlık Bilimleri Fakültesi Bayramlaşma Etkinliğinde Bir Araya Geldi

  • Jinekolojik Kanserlerin Bakım ve Yönetiminde Güncel Yaklaşımlar ve Yapay Zeka Sempozyumu Gerçekleştirildi.

  • Üniversitemizde “Dünya Sağlık Günü” Kapsamında Sağlık Taraması Yapıldı

  • Bartın Orman Fakültesi ve Fakültemiz iş birliğinde AFAD - Afet Farkındalık Eğitimi gerçekleştirildi.

  • 1 Nisan 2024 Tarihli Akademik Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

  • BARÜ’de Yeni Nesil Akıllı Takip Sistemleri İle Basınç Yaralarında Erken Uyarı Sistemi Geliştirilecek!

  • 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 2. Dönem Başvuruları Hakkında

  • Üniversitemizde eğitim gören Kazakistanlı öğrencilerimiz için staj imkanı