image/svg+xml
image/svg+xml

Fakültemizde “Dijitalleşme, Sağlık ve Hemşirelik” Sempozyumu gerçekleştirildi.


Fakültemiz Hemşirelik Bölümü ile Üniversitemiz Öğrenci Kulüpleri’nden Sağlıklı Adımlar Kulübü ve Kadın ve Liderlik Kulübü işbirliği ile 16 Mayıs 2024 tarihinde “Dijitalleşme, Sağlık ve Hemşirelik” konulu sempozyum gerçekleştirildi.
 Açılış konuşmasında Fakültemiz Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Elif İŞLEK, günümüzde teknolojinin ilerlemesiyle birlikte tüm dünyada hızla yaşanan dijital dönüşüme ve sağlık hizmetleri üzerindeki etkisine dikkat çekti. Hemşirelerin doğumdan ölüme kadar insan sağlığına hizmet etmekte ve toplumun sağlığını yükseltmede önemli rol oynadığını vurgulayan İŞLEK, hemşirelerin hasta odaklı, holistik bir yaklaşımla daha kaliteli, verimli ve etkili bakım sunabilmeleri için değişen dünyayı, teknolojik gelişmeleri ve dijital dönüşümü yakından takip etmeleri gerektiğini belirtti. Bu alandaki gelişmelerin takip edilmesi ve bunların kanıta dayalı hemşirelik bakımına entegre edilebilmesi için daha çok araştırmaya ve deneyim paylaşımına ihtiyaç bulunduğunu belirterek keyifli, verimli ve bol etkileşimli bir sempozyum olması temennilerinde bulundu.
 Öğr. Gör. Dr. Simge ÖZTÜRK ile Arş. Gör. Hilal BÜYÜKTOPAÇ ÇAKICI başkanlığında gerçekleşen ilk oturumda Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Doğum, Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Nurdilan ŞENER ÇETİN “Kadın Sağlığının Geliştirilmesinde Dijitalleşme” başlıklı sunumunda; dijital teknolojilerin, kadın sağlığının izlenmesi, korunması ve iyileştirilmesinde sunduğu çözümler, dijitalleşmenin kadın sağlığı üzerindeki olumlu etkileri, yenilikçi uygulamaları ve gelecekte bizleri nelerin beklediğini, kadın sağlığını geliştirmek için dijital araçların sunduğu fırsatların önemini anlattı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Suşehri Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Hemşirelik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Hümeyra HANÇER TOK “Halk Sağlığı Hemşireliği Bakış Açısıyla Dijitalleşme ve Hemşirelik” başlıklı sunumunda; dijitalleşmenin, halk sağlığı hemşireliğinde önemi, toplum sağlığının korunması ve iyileştirilmesinde rolü, elektronik sağlık kayıtları, tele-sağlık hizmetleri gibi dijital araçlar ile hemşirelerin toplumsal sağlık sorunlarına etkin şekilde izlemelerini ve müdahale etmelerini sağlamadaki katkılarını açıkladı.  Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümü Ana Bilim Dalı öğretim elemanı Arş. Gör. Semih KARAMAN “Uyku Çalışmaları ve Dijitalleşme” başlıklı sunumunda, uyku sağlığının önemi, uyku bozuklukları ve dijital araçların uyku izleme ve iyileştirme konularındaki etkileri, uyku sağlığıyla ilgili bilincin artırılması ve uyku bozukluklarının yönetiminde dijital teknolojilerin nasıl kullanılabileceğini anlattı.
 Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sibel ALTINTAŞ’ın ikinci oturumun açılış konuşmasında sağlık sektörünün dijitalleşmenin etkisiyle her geçen gün tanı, tedavi ve tedavi sonrası süreçlerde nasıl iyileşme gösterdiğine vurgu yaptı. Sağlıkta dijitalleşme sayesinde tele-sağlık, mobil sağlık ve dijital hastane uygulamalarının yaygınlaştığını belirten ALTINTAŞ, sağlık sisteminde bu denli çok kullanılan dijitalleşmenin hemşirelik üzerine etkilerinin konuşulacağı bu sempozyuma katkı sunacak tüm hocalarımıza ve düzenleme ekibine teşekkürlerini sundu. Öğr. Gör. Dr. Simge ÖZTÜRK ile Arş. Gör. Hilal BÜYÜKTOPAÇ ÇAKICI başkanlığında devam eden ikinci oturumda, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Tıbbi Biyoloji Ana Bilim Dalı’nda Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdar SARITAŞ “Uzay Hemşireliği” başlıklı sunumunda; uzay hemşireliğinin tanımı ve önemi, istihdam olanakları, uzay hemşirelerinin göre, yetki ve sorumlulukları, uzay hemşireliğinin temel prensipleri, karşılaşılan sağlık sorunlarını ve dijital teknolojilerin bu alanda nasıl kullanıldığı, uzay görevlerinde sağlık hizmetlerinin sunulmasında karşılaşılan zorluklardan bahsetti. Malatya İnönü Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Doğum-Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı’nda Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sermin TİMUR TAŞHAN “Dijitalleşme ve Şiddet” başlıklı sunumunda dijital teknolojilerin şiddetin önlenmesi, tespiti ve müdahalesindeki rolü, dijitalleşmenin şiddetle mücadelede nasıl kullanılabileceği ve daha güvenli bir dijital ortam yaratmak için atılabilecek adımlardan bahsetti. Malatya İnönü Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Ana Bilim Dalı’nda Öğretim Üyesi Prof. Dr. Behice ERCİ “Hemşirelik Bakımında Yapay Zeka” başlıklı sunumunda; yapay zekanın hemşirelik bakımında nasıl entegre edilebileceği, hemşirelerin günlük pratiklerini nasıl destekleyebileceği ve hasta sonuçları üzerindeki etkileri, yapay zekanın hemşirelik alanındaki kullanımını anlamak, daha etkili ve insan odaklı bir bakım sunmaya yönelik bilgiler verdi.
 Yoğun ilgiyle takip edilen sempozyum, soru- cevapların ardından günün anısına hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından son buldu.
  • 3-9 Kasım Organ Bağışı Farkındalık Haftası Kapsamında Belgesel Gösterimi Gerçekleştirildi

  • Dünya Diyabet Günü Kapsamında ‘Diyabette Eğitim ve Bütünleşik Bakım’ Etkinliği Gerçekleştirildi.

  • “Akciğer Kanseri Farkındalık Eğitimi” Semineri Düzenlendi

  • Fakültemiz Hemşirelik Bölümü Dr. Ögr. Üyesi Duygu ÖZER Q1 Çeyreklik Dilimde Yer Alan BMC Psychiatry Dergisine Editöryal Kurul Üyesi Olmuştur

  • Fakültemiz BARÜ 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı’nda Altı Proje ile Yerini aldı

  • Fakültemiz Öğretim Elemanlarından “2023 Yılı Akademik Performans Ödülü” Almaya Hak Kazananlara Ödülleri Verildi

  • Sağlık Bilimleri Fakültesi Karabük Üniversitesi Ev Sahipliğinde Gerçekleştirilen Sağlıkfest’e Katıldı

  • Fakültemizde Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri Kapsamında Masa Tenisi Turnuvası Gerçekleştirildi.

  • Fakültemiz Öğrenci Temsilcileri ile 2024-2025 Akademik Yılı Güz Dönemi Açılış Toplantısı Gerçekleştirildi.

  • 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı Kapsamında ‘Meme Kanserinde Farkındalık’ Konulu Etkinlik Gerçekleştirildi