'COVİD-19 Pandemisinde Hemşire Olmak' İsimli Uluslararası Webinarımız Gerçekleştirildi

Yayınlanma Tarihi: 16.10.2020

'COVİD-19 Pandemisi’nde Hemşire Olmak' İsimli Uluslararası Webinarımız Gerçekleştirildi

Sağlık Bilimleri Fakültemiz tarafından Dekanımız Prof. Dr. Sevim ÇELİK moderatörlüğünde 'COVİD-19 Pandemisinde Hemşire Olmak' isimli uluslararası webinarımız 15 Ekim 2020 tarihinde ülkemizin 20 farklı ilinden akademisyen, hemşire ve hemşirelik öğrencilerinden oluşan 250 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Webinarımıza Amerika Birleşik Devletleri’nde California Eyaletinden Evde Bakım Hemşiresi olarak çalışan Canan CERMEN, Almanya'da Marien Hospital Aachen Hastanesinde Yönetici olarak çalışan Sermin TAN KAYA, İngiltere'de Royal Devon&Exeter Hastanesinde çalışan Hemşire Çisem HANDLEY konuşmacı olarak katıldı. Konuşmacılar COVID-19 Pandemi sürecinde çalıştıkları ülkelerdeki sağlık hizmetleri, çalışma koşulları ve kendi çalışma deneyimleri ile ilgili bilgi paylaşımında bulundular. Webinar süresince konular genel itibariyle pandemi sürecinde hemşirelerin yaşadığı problemler, farklı bir ülkede hemşire olarak çalışmanın güçlükleri, yaşadıkları ülkelerdeki toplumun hemşirelik mesleğine bakış açısı ve bu ülkelerde çalışmak isteyen hemşireler için öneriler çerçevesinde ilerledi. Yoğun ilgi gösterilen webinar, katılımcılar tarafından yönlendirilen soruların cevaplandırılmasıyla sonlandırıldı.

Ülkemiz ve tüm dünyada COVID-19 pandemi sürecinde büyük bir özveriyle çalışan hemşirelerin yaşadıkları deneyimler ve yaşadıkları güçlükleri paylaşmaları için fırsat oluşturan webinarımız için emeği geçen düzenleyici, konuşmacı ve katılımcı herkese teşekkür ederiz.