Üniversitemiz Öğretim Elemanlarına Yönelik “Savaş, Kadın ve Çocuk Hakları” Konulu Seminer Gerçekleştirildi.

Üniversitemizin uluslararasılaşma hedefleri ‘Öğrenci ve personelin uluslararası hareketliliklere akademik amaçlı ziyaretlere katılımını sağlamak, yeni bilgi ve deneyim kazanmalarını sağlamak, uluslararası öğrenci ve personel hareketliliği açısından üniversiteyi bir çekim merkezi yapmak,  uluslararası tanınırlığı ve bilimsel kapasitesi üst düzeyde olan yükseköğretim kurumlarıyla ortak proje ve bilimsel araştırmalar gerçekleştirmek, öğrenci ve personelinin kültürel farkındalığını artırmak, yerel ve uluslararası topluma ve karar alma süreçlerine aktif katılımını sağlamak’ şeklinde sıralanmaktadır. Bu bağlamda, Fakültemiztarafından hazırlanan, Dış İlişkiler Genel Koordinatörlüğü tarafından koordine edilen ve Kenyatta Üniversitesi ile karşılıklı imzalanan Erasmus+ KA171 projesinin amacı, doğum hizmetlerinde kadın hakları temasıyla öğrencilerin ve personelin mesleki kariyerlerinde önemli kazanımlar elde etmesidir.  Proje kapsamında Fakültemiz Erasmus Komisyonu tarafından Bartın Üniversitesi öğretim elemanlarına yönelik 30 Kasım 2023 tarihinde “Savaş, Kadın ve Çocuk Hakları” konulu seminer gerçekleştirildi. Dr. Öğr. Üyesi Burcu KÜÇÜKKAYA’nın moderatörlüğünü yaptığı seminerde konuşmacı olarak yer alan Kenyatta Üniversitesi Öğr. Gör. Dr. Sarah TAI-BETT savaşın kadın ve çocuk hakları ile doğum hizmetlerine etkisine ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Öğretim elemanlarımızın yoğun ilgi gösterdiği seminer savaş, kadın ve çocuk haklarına ilişkin soruların yanıtlanması ile son buldu.