Üniversitemiz öğrencilerine yönelik ‘Kumar Bağımlılığı ve Önleme’ Semineri gerçekleştirildi.

Yayınlanma Tarihi: 11.05.2021

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim ÇELİK’ in Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Ayfer ÖZTÜRK, Öğr. Gör. Aylin KURT ve Öğr. Gör. Eda KES ile birlikte yapmış olduğu Üniversite Öğrencilerinde Kumar Oynama ile Heyecan Arama Davranışı ve Psikolojik Sağlamlık Arasındaki İlişki’ başlıklı araştırmanın sonuçları doğrultusunda ve Bağımlık İle Mücadele çalışmaları kapsamında kumar bağımlılığında riskli görülen fakültelerin öğrencileri ile ‘Kumar Bağımlılığı ve Önleme’ Semineri, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından 11.05.2021 tarihinde çevrim içi olarak saat 12:30 ve 14:00’da iki ayrı oturumda gerçekleştirildi.

Etkinlik, Sayın ÇELİK ’in ‘Üniversite Öğrencilerinde Kumar Oynama ile Heyecan Arama Davranışı ve Psikolojik Sağlamlık Arasındaki İlişki’ başlıklı araştırmanın sonuçlarının öğrenciler ile paylaşmasıyla başladı. Üniversitemiz öğrencilerinin patolojik kumar bağımlılığının yüksek oranda tespit edilmediği ancak heyecan arama davranışlarının yüksek ve psikolojik sağlamlıklarının orta düzeyde olmasının kumar bağımlılığı açısından risk faktörü olabileceği, bu konuda farkındalık kazanmaları gerektikleri bilgisi verildi. Öğrencilerden geri bildirimler alındı. Ardından Öğr. Gör. Eda KES’ in kumar bağımlılığında farkındalık oluşturma ve kumar bağımlılığını önleme amacıyla hazırlamış olduğu sunumuyla devam etti. Sunumda kumar bağımlılığı, bağımlılığın nedenleri, risk faktörleri, tedavisi, yardım alınabilecek kurumlar ve önlemeye yönelik bilgiler sunuldu. Konuşmacıların sunumlarından sonra öğrenciler tarafından iletilen sorular yanıtlandı. Gerçekleşen seminer sonrasında öğrenciler, diğer bağımlılıklarla da ilgili eğitimler almak istediklerini dile getirdiler.