TÜBİTAK 1002-C Doğal Afetler Odaklı Saha Çalışması Acil Destek Projesi kapsamında “Deprem Öncesi ve Sonrası Engeli Olan Depremzedelerin Durum Tespiti ve Sağlık Bakım Gereksinimlerinin Belirlenmesi: Malatya İli Örneği” projesi destek almıştır.

Yayınlanma Tarihi: 21.02.2023

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Görevlisi Ebru Cirban Ekrem’in araştırmacı olarak yer aldığı “1002-C Doğal Afetler Odaklı Saha Çalışması Acil Destek Projesi kapsamında “Deprem Öncesi ve Sonrası Engeli Olan Depremzedelerin Durum Tespiti ve Sağlık Bakım Gereksinimlerinin Belirlenmesi: Malatya İli Örneği” projesi destek almıştır. Malatya ilinde engelli bireylerin yaşamını devam ettirdikleri kamp alanlarına gidip gözlem ve inceleme yapılacak olan projede, engelli bireylerin içinde yaşadığı koşullar, deprem öncesi engeli olan bireylerin deprem deneyimleri, depremin bir engellik durumuna sebebiyet verdiği bireylerin mevcut durumları, karşılaştıkları zorluklar ve sağlık bakımı ihtiyaçları saptanacaktır. Bu doğrultuda elde edilen bilgiler detaylı bir şekilde analiz edilecektir. Çalışma kapsamında hazırlanan detaylı raporlar TÜBİTAK ve ilgili kurumlara sunulacaktır.

• Dünya Sosyal Hizmet Günü “Buen Vivir: Ortak Gelecek İçin Dönüştürücü Bir Değişim” Paneli gerçekleştirilmiştir.

• Sağlık Bilimleri Fakültesinde Kanser Taramaları Eğitimi Gerçekleştirildi.