“Sürdürülebilir Gelecek için Ebelik” paneli gerçekleştirildi.

Yayınlanma Tarihi: 28.04.2022

“Sürdürülebilir Gelecek için Ebelik” paneli gerçekleştirildi.

21-28 Nisan Ulusal Ebeler Haftası ve 5 Mayıs Uluslararası Ebeler Günü kapsamında Fakültemiz Ebelik Bölümü tarafından “Sürdürülebilir Gelecek için Ebelik” paneli 22.04.2022 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Panelin açılışını gerçekleştiren Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Başkanı Hacer YALNIZ DİLCEN konuşmasında “Daha iyi anne, bebek ve doğum hizmetleri için alınabilecek tedbirler konusunda hepimizin bilinçlenmesi gerektiğinden” bahsetmiştir.

Ebelik mesleğine dair önemli konular uzman konuklar tarafından tartışıldı.

Ebelik tarihi ve ebelik mesleğinin gelişim sürecinden bahseden Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Birsen KARACA SAYDAM ve ebelik eğitimi ve mesleğin geleceği hakkında etkileyici paylaşımlarda bulunun Bartın Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Yeliz ÇAKIR KOÇAK sunumlarını gerçekleştirdi.

Panel, katılımcıların soru ve önerilerinin alınması ve müzik dinletisinin ardından  Fakültemiz Ebelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hacer YALNIZ DİLCEN’in konuşmacı ve katılımcılara katkıları için teşekkürlerini içeren kapanış konuşması ile son buldu.