Sosyal Hizmet Kariyer Günleri Webinarı Gerçekleştirilmiştir.

Yayınlanma Tarihi: 26.05.2023

Bartın Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Kariyer Günleri Kapsamında 26 Mayıs 2023 Cuma günü 11:00’da “Sosyal Hizmet Kariyer Günü Etkinliği” gerçekleştirilmiştir. Etkinlik Bartın Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Hatice Şimşek Karataş ve Bartın Kadın Konukevi Müdürü Çiğdem Tekelin katılımıyla, Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zeynep Turhan moderatörlüğünde yürütülmüştür.

Sosyal hizmet mesleğinin çocuk, ergen, yetişkin, yaşlı, engelli, bağımlı, hasta, hükümlü bireyler, aileleri ve gruplar hatta toplulukları içeren kapsamlı çalışma alanlarına değinerek sosyal hizmette kariyer planlamasının püf noktalarına vurgu yapılmıştır. Nitelikli bir sosyal hizmet uzmanı olmak için kişisel ve mesleki gelişime yatırım yapmanın ve yaşam boyu gelişim doğrultusunda öğrencilerin hem lisans eğitimi sürecinde hem de sonrasında uzmanlaşmanın öneminden bahsetmişlerdir. Lisans eğitim sürecinde gönüllü çalışmanın, staj ve yurt dışı programlarına katılımın kariyer gelişimi açısından etkisini açıklamak için kendi deneyimlerinden örnekler veren konuşmacılar, öğrencileri motive etmişlerdir.  Öğrencilerin kendi kariyer gelişimleri ile ilgili soruları yanıtlanarak etkinlik sonlandırılmıştır.