Rehber Hemşire Eğitim Programı Düzenlendi

Yayınlanma Tarihi: 28.02.2023

Rehber Hemşire Eğitim Programı Düzenlendi

Bartın Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından 24.02.2023 tarihinde saat 13.30’da zoom üzerinden çevrimiçi olarak Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Elif KARAHAN’ın moderatörlüğünde Rehber Hemşire Eğitim Programı düzenlendi. Eğitime Bartın ilinde hastane ve kurumlarda görev alan 15 gönüllü rehber hemşire adayı katıldı. Toplamda 8 saat süren eğitimde Program Tanımı, Rehber Hemşirelik, Klinik/Saha Öğretim, Öğrenme Stilleri, Liderlik, İletişim, Çatışma Çözümü, Klinik/Saha Uygulamalarının Değerlendirilmesi başlıkları altında 8 konu hakkında Hemşirelik Bölümü öğretim elemanlarınca bilgi aktarımında bulunuldu. Büyük ilgiyle katılımın sağlandığı eğitimde Klinik/saha uygulamalarında öğrencilerin ve rehber hemşirelerin karşılaşabilecekleri sorunlar ve çözümleri hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Soruların cevaplanmasıyla aktif bir şekilde geçen eğitim sonunda kapanış konuşması yapan Hemşirelik Bölüm başkanı Doç. Dr. Elif KARAHAN, gönüllü olan rehber hemşirelerimizin gösterdikleri özveri ve desteklerin öğrencilerimiz ve bizim için çok değerli olduğunu belirtti. Programdan memnuniyetlerini belirten katılımcıların eğitmenler ve düzenleme kuruluna teşekkür etmesiyle program sonlandırıldı. Yapılan memnuniyet anketi sonuçlarına göre; rehber hemşirelerin eğitimden memnun kaldıkları, eğitimlerin belirli aralıklarla tekrar verilmesini talep ettikleri görüldü.