'Organlarınız Hayat Bulsun' İsimli Webinarımız Gerçekleştirildi.

Yayınlanma Tarihi: 06.11.2020

'Organlarınız Hayat Bulsun' İsimli Webinarımız Gerçekleştirildi.

Sağlık Bilimleri Fakültemiz tarafından Dekanımız Prof. Dr. Sevim ÇELİK moderatörlüğünde 'Organlarınız Hayat Bulsun' isimli webinarımız 06 Kasım 2020 tarihinde ülkemizin farklı illerinden akademisyen, hemşire, hemşirelik öğrencileri ve halktan oluşan yaklaşık 100 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Webinarımıza Türkiye Organ Nakli Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Gamze YILDIRIM ve nakil hastası Aslı GÜNEŞ  konuşmacı olarak katıldı. TONV Yönetim Kurulu Üyesi Gamze YILDIRIM; Organ nakli, Türkiye'de nakil bekleyen hasta sayıları, Türkiye'de organ bağışı durumu, nasıl organ bağışçısı olunacağı konuları ile ilgili bilgi paylaşımında bulundu.  Nakil hastası Aslı GÜNEŞ'in son dakika yaşadığı sağlık problemi nedeniyle gönderdiği konuşma yazısı Arş. Gör. Özge UÇAR tarafından katılımcılara aktarıldı. Yapılan duygu yüklü konuşmanın ardından Webinar, katılımcılar tarafından yönlendirilen soruların cevaplandırılmasıyla sonlandırıldı.

Ülkemiz ve tüm dünyada organ naklinin önemi bilinmesine rağmen bağışçı sayısının az olması nedeniyle organ bağışı bekleyen hastaların yaşadıkları güçlüklerin konuşulması için fırsat oluşturan webinarımız için emeği geçen düzenleyici, konuşmacı ve katılımcı herkese teşekkür ederiz.
Konuşmacımız nakil hastası Aslı GÜNEŞ'e acil şifalar diliyoruz.