Obezite Farkındalık Etkinliği Gerçekleştirildi

Yayınlanma Tarihi:26.12.2023

Dünyanın en önemli sağlık sorunlarından birisi olan obezite, özellikle diyabet, kalp hastalıkları ve eklem ağrıları gibi kronik durumlar için önemli bir risk faktörü olarak kabul edilmekte ve gelecek nesiller için hastalık yükünün artması beklenmektedir. Bu sebeple toplumda obezite ve zararlı konusunda farkındalık oluşturmak önemlidir. Bu amaçla Bartın Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından 25 Aralık 2023 tarihinde, Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde “Obezite Farkındalık Etkinliği” düzenlendi.

Etkinlik kapsamında katılımcıların, boy-kilo ölçümü ile Beden Kütle İndeksi (BKİ) hesaplamaları yapıldı. Üniversitemizin öğretim elemanları, idari personelleri ve öğrencilerinin ilgi gösterdiği etkinliğimize toplam 68 kişi katılım sağladı. Hemşirelik Bölümü öğrencileri ve Hemşirelik Esasları Anabilim Dalı öğretim elamanlarının desteği ile ölçümler ve hesaplamalar yapılarak sonuçları katılımcılar ile paylaşıldı. Ölçüm sonucunda katılımcılar, beden kütle indeksleri ile ilgili farkındalık kazandıklarını, fiziksel aktivitelerini arttıracaklarını ve sağlıklı beslenmeye önem göstereceklerine ilişkin önemli geribildirimler verdi. Etkinliğimize katılım sağlayan değerli katılımcılara teşekkürlerimizi sunarız.