Obezite Farkındalık Etkinliği Gerçekleştirildi.

Yayınlanma Tarihi: 05.03.2024

Dünyanın en önemli sağlık sorunlarından biri olan obezite, gelecek nesiller için hastalık yükü yaratacak olup, özellikle diyabet, kalp hastalıkları ve eklem ağrıları gibi kronik durumlar için önemli bir risk faktörü olarak görülmektedir. Bu nedenle obeziteye karşı farkındalık oluşturmak amacıyla Bartın Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından 4 Mart 2024 tarihinde, “Obezite Farkındalık Etkinliği” düzenlenmiştir. Etkinlik kapsamında katılımcıların, boy-kilo ölçümü ile Beden Kitle İndeksi (BKİ) hesaplamaları yapılmıştır. Üniversitemizin öğretim elemanları, idari personelleri ve öğrencilerinin ilgi gösterdiği etkinliğe 65 kişi katılım sağlamıştır. Hemşirelik Bölümü öğrencileri ve Hemşirelik Esasları Anabilim Dalı öğretim elamanlarının desteği ile ilgili ölçümler yapılıp, kayıt altına almış ve etkinliğe katılanlarla ölçüm sonuçları paylaşılmıştır. Ölçüm sonucunda katılımcılar, BKİ ile ilgili farkındalık kazandıklarını, fiziksel aktivitelerini arttıracaklarını ve sağlıklı beslenmeye önem göstereceklerini belirtmişlerdir. Etkinliğimize katılım sağlayan değerli katılımcılara teşekkürlerimizi sunarız.