Fakültemiz Hemşirelik Bölümü Tarafından Üniversitemiz Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi İşbirliği ile 18 Ekim 2021 Tarihinde Meme Kanseri Farkındalık Webinarı Gerçekleştirildi

Yayın tarihi: 19.10.2021

Fakültemiz Hemşirelik Bölümü tarafından üniversitemiz Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliği ile 18 Ekim 2021 tarihinde Doç. Dr. Elif KARAHAN moderatörlüğünde 1-31 Ekim Meme kanseri farkındalık ayı kapsamında ‘Meme Kanseri Farkındalık Webinarı’ konulu çevrimiçi etkinlik düzenlendi.

Değerli konuşmacıların yer aldığı etkinlikte; Bartın İl Sağlık Müdürlüğü’nde görev yapmakta olan Uzman Hemşire Derya KARAKOYUN dünyada ve Türkiye’de meme kanserinin durumuna değinerek toplumsal korunma, erken teşhisin önemi ve ikincil korunma yöntemlerinden bahsetti. Prof. Dr. Özgül KARAYURT ise meme kanserine neden olan risk faktörleri ve meme kanserinin belirtilerine değinerek kadınlarımızın bu belirtiler karşısında vakit kaybetmeden sağlık hizmetlerine başvurmaları gerektiği konusunu vurguladı. Dr. Öğr. Üyesi Işıl IŞIK ise meme kanserinde yaşanan psikososyal sorunlar konusunda etkileyici bir konuşma gerçekleştirerek tüm katılımcılarla birlikte önemli paylaşımlarda bulundu.  Son olarak fakültemiz Arş. Gör. Özge UÇAR laboratuvarımızdan senkron bir şekilde maket üzerinden memenin anatomik yapısını, meme kanseri bulgularını ve kendi kendine meme muayenesinin yapılış yöntemlerini göstererek farkındalık ve bilinç kazandırılmasında katkı sağladı.

Sayın Prof. Dr. Sevim ÇELİK tarafından tüm konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdim edilmesinin ardından, Sayın ÇELİK meme kanserinin göz ardı edilmemesinin önemini vurgulayarak, ‘Erken Teşhis Hayat Kurtarır!’ ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Sevim ÇELİK, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında düzenlediğimiz etkinliğe yoğun ilgi gösteren katılımcılara, değerli konuşmacılara ve düzenleme kuruluna teşekkür etmesiyle sonlandırıldı.