Hemşirelik Bölümü Öğretim Elemanları Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafınca düzenlenen “Diyabet Eğitim Programı” nda konuşmacı olarak yer aldı.

Tarih: 31.03.2023

Bartın Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğretim elemanlarının yer aldığı Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde, okul/kurum idarecilerine ve rehber öğretmenlere yüz yüze “Diyabet Eğitim Programı” gerçekleştirildi. Programın açılış konuşması İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Sorumlusu Sayın Bahriye ÇELEBİ ERBACAK tarafından yapıldı. Eğitim programında sırasıyla Arş. Gör. Necmiye ÇÖMLEKÇİ tarafından “Diyabeti Tanıyalım ve Doğru Yönetelim”, Öğr. Gör. Dr. Emine ÜSTÜN GÖKÇE tarafından “Okul Çağı Çocuklarında Diyabet Tedavisi, Bakımı ve Diyabette Acil Durumlar” ve Doç. Dr. Hilal UYSAL “Diyabette Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktivite ve Önemi” adlı sunumlar gerçekleştirildi.

Eğitim, yaklaşık 150 okul/kurum idarecisi ve rehber öğretmenin yoğun katılımı ile gerçekleşti. Katılımcıların soruları yanıtlandı. Eğitim programının gerçekleştirilmesi için davetinden dolayı, Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve değerli katılımcılara teşekkür ederiz.