Yayınlanma Tarihi: 10.06.2022

“Geleneksel Sokak Oyunlarını Öğreniyorum” Projemizde İlkokul Öğrencileri ile Bir Araya Geldik.

Sosyal Hizmet Bölümü olarak sosyal sorumluluk kapsamında hazırlanan, Dr. Öğretim Üyesi Ferda KARADAĞ ve Arş. Gör. Ece PARLAK ÜNLÜ danışmanlığında gerçekleştirilen  “Geleneksel Sokak Oyunlarını Öğreniyorum” başlıklı projemizde, ilkokul öğrencileri ile 31.05.2022 tarihinde bir araya geldik. Kültürümüzün bir parçası olan unutulmuş ya da unutulmaya yüz tutmuş oyunları gelecek nesillere aktarmak amacıyla Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri, Ağdacı ilkokulu öğrencilerine sokak oyunlarını tanıttı ve birlikte oyunlar oynandı.

Gelişen teknolojiler çocuklara, aynı zamanda, geleneksel oyunlarını da unutturdu. Zihinsel, bedensel gelişimi sağlayan, iletişimi öğreten, paylaşımı geliştiren eski oyunlarımız yaşam tarzımızın teknolojiye yenik düşmesi sonucunda kaybolmakta.   Bunun sonucu olarak da çocuklarımız zamanlarının büyük kısmını bilgisayar ve televizyon başında geçirmekte. Artık onların arkadaşları ruhsuz ve soğuk ekranlar. Gelecek nesillere miras olarak bırakacağımız sokak oyunlarını onlara tanıtmak ve öğretmek amacıyla bu projeyi hazırladık. Sokak oyunları grup çalışması, işbirlikçi çalışma ve verilen yönergeye uyma ile çocukların psikomotor, sosyal, duygusal, dil ve bilişsel gelişimine büyük katkı sağlamaktadır.

Sosyal Hizmet Bölümü Öğrencileri ve Ağdacı ilkokulu öğrencileri, 7 kiremit, 3 taş, 5 taş, yakan top, ip atlama, mendil kapmaca oyunlarını oynayarak hem keyifli bir zaman geçirdiler hem de karşılıklı etkileşim içinde büyük kazanımlar elde ettiler. Ağdacı ilkokulu yöneticilerine, öğretmenlerine ve öğrencilerine katılım ve destekleri için teşekkür ederiz.

• Dünya Sosyal Hizmet Günü “Buen Vivir: Ortak Gelecek İçin Dönüştürücü Bir Değişim” Paneli gerçekleştirilmiştir.

• Sağlık Bilimleri Fakültesinde Kanser Taramaları Eğitimi Gerçekleştirildi.

• Bartın Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde “İş Kazalarından Korunma ve İş Kazası Bildirimi Eğitimi” gerçekleştirildi

• Fakültemizde Göreve Yeni Başlayan İdari Personellerimize Uyum Eğitimi Verildi

• Fakültemiz Öğretim Elemanı Arş. Gör. Feyza DEMİR BOZKURT KA171 Projesi Erasmus+ Eğitim Alma Deneyimini Paylaştı