image/svg+xml
image/svg+xml

Fakültemiz Ev Sahipliğinde 1. Uluslararası Değişen Dünyada Çeşm-i Cihan Sağlık Kongresi Gerçekleştirildi

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında ilkini gerçekleştirmiş olduğumuz 1. Uluslararası Değişen Dünyada Çeşm-i Cihan Sağlık Kongresi 15-16 Aralık 2023 tarihlerinde Fakültemiz ev sahipliğinde çevrim içi olarak yürütüldü. Ülkemizi derinden sarsan ve üzüntüsünü her zaman hissedeceğimiz 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında kongremiz, afet yönetiminde güncel gelişmeler kapsamında "Değişen Dünyada Sürdürülebilir Afet Yönetimi" teması altında en son bilimsel bilgilerin paylaşımı yoluyla afetlerin etkilerini azaltma, müdahale süreçlerini dijital uygulamalar ve teknoloji ışığında iyileştirme ve afetlere sürdürülebilirlik odaklı çözümler geliştirme amacıyla uluslararası uzmanları bir araya getirdi.

Kongremiz, Rektör yardımcımız ve Kongre Başkanımız Prof. Dr. Sevim ÇELİK’in açılış konuşmasıyla başlayan kongremize Malta’dan Doç Dr. Corinne SCICLUNA, ABD’den Dr. Ali Rıza DEMİRBAŞ ve Katkleen EVIZA, Japonya’dan Dr. Ai OGATA, İran’dan Dr. Khatereh SEYLANI, Kanada’dan Dr. Patrick CHIU ve Belçika’dan Dr. Emine AKTAŞ BAJALAN uluslararası düzeyde katkı sağladı. Ulusal ve uluslararası çok değerli bilim insanı, araştırmacı ve paydaşların katılımı ile 2 Panel, 1 Konferans ve 7 Sözel bildiri oturumları gerçekleştirildi.

Bu oturumlar kapsamında; Sağlığın Korunması ve Acil Durumlarda Tıbbi Kaynakların Tahsisi, Kırılgan Gruplarda Güncel Yaklaşımlar, Acil Durum Planlaması ve Müdahalesi İçin Tele-Hemşirelik Yaklaşımları, Sivil Toplum Katılımının Sürdürülebilir Kalkınma ve Afet Riskinin Azaltılmasındaki önemi gibi çok önemli konular ele alındı. Aynı zamanda çok değerleri araştırmacıların deneyim ve çalışmalarından oluşan 50 sözlü bildiri sunuldu.

Kongre kapsamında yapılan üç soruluk Kongre Değerlendirme Anketi sonuçlarına göre;

  • “Kongremizden memnun kaldınız mı?” sorusuna %100 evet cevabı verilmiştir.
  • “Kongremiz bilimsel içerik olarak beklentilerinizi karşıladı mı?” sorusuna %98 evet cevabı verilmiştir.
  • “Bir sonraki kongremiz için hangi tema veya temaları önerirsiniz?” sorusuna; Sağlıkta dijital ve yapay zekâ uygulamaları, hemşirelikte güncel yaklaşımlar, küresel değişimler ve iklim değişikliği, sağlık çalışanlarının yaşadığı sıkıntılar, kronik hastalıkların yönetimi, sağlıkta inovasyon, sağlıklı yaşlanma ve yaşlı bakımı, salgınlarda sağlık hizmetleri, geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları, sağlık sistemlerinin güçlendirilmesi, sürdürülebilir sağlık sistemleri gibi çok çeşitli cevaplar verilmiştir.

 

Son olarak Kongre Kapanış Konuşmasını gerçekleştiren Sayın ÇELİK, konuşmasında kongremizin düzenlenmesindeki desteklerinden dolayı başta Rektörümüz Prof. Dr. Orhan UZUN’a, kongremize katılan tüm ulusal ve uluslararası konuşmacılara, aktif katılımlarıyla bizi destekleyen tüm katılımcılara, kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen tüm kurulu üyelerine, akademik ve idari personele ve eş zamanlı İngilizce-Türkçe tercüme desteği sağlayan çevirmenlere teşekkürlerini ileterek bir sonraki kongremizde tekrar buluşmak temennisinde bulundu.

 

Kongre Kurullarına ulaşmak için tıklayınız.

Kongre Bilimsel Programına ulaşmak için tıklayınız.

Kongre Sözel Bildiri Programına ulaşmak için tıklayınız.

 

  • Yükseköğretimde Kalite Kültürü Oluşturulmasında Öğrencilerin Rolü Eğitimi gerçekleştirildi.

  • Çaycuma Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Yavuz CENGİZ, Rektör Yardımcımız ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Sevim ÇELİK’i ziyaret etti.

  • Sağlık Bilimleri Fakültesi Bayramlaşma Etkinliğinde Bir Araya Geldi

  • Jinekolojik Kanserlerin Bakım ve Yönetiminde Güncel Yaklaşımlar ve Yapay Zeka Sempozyumu Gerçekleştirildi.

  • Üniversitemizde “Dünya Sağlık Günü” Kapsamında Sağlık Taraması Yapıldı

  • Bartın Orman Fakültesi ve Fakültemiz iş birliğinde AFAD - Afet Farkındalık Eğitimi gerçekleştirildi.

  • 1 Nisan 2024 Tarihli Akademik Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

  • BARÜ’de Yeni Nesil Akıllı Takip Sistemleri İle Basınç Yaralarında Erken Uyarı Sistemi Geliştirilecek!

  • 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 2. Dönem Başvuruları Hakkında

  • Üniversitemizde eğitim gören Kazakistanlı öğrencilerimiz için staj imkanı