image/svg+xml
image/svg+xml

Fakültemiz Ev Sahipliğinde 1. Uluslararası Değişen Dünyada Çeşm-i Cihan Sağlık Kongresi Gerçekleştirildi

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında ilkini gerçekleştirmiş olduğumuz 1. Uluslararası Değişen Dünyada Çeşm-i Cihan Sağlık Kongresi 15-16 Aralık 2023 tarihlerinde Fakültemiz ev sahipliğinde çevrim içi olarak yürütüldü. Ülkemizi derinden sarsan ve üzüntüsünü her zaman hissedeceğimiz 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında kongremiz, afet yönetiminde güncel gelişmeler kapsamında "Değişen Dünyada Sürdürülebilir Afet Yönetimi" teması altında en son bilimsel bilgilerin paylaşımı yoluyla afetlerin etkilerini azaltma, müdahale süreçlerini dijital uygulamalar ve teknoloji ışığında iyileştirme ve afetlere sürdürülebilirlik odaklı çözümler geliştirme amacıyla uluslararası uzmanları bir araya getirdi.

Kongremiz, Rektör yardımcımız ve Kongre Başkanımız Prof. Dr. Sevim ÇELİK’in açılış konuşmasıyla başlayan kongremize Malta’dan Doç Dr. Corinne SCICLUNA, ABD’den Dr. Ali Rıza DEMİRBAŞ ve Katkleen EVIZA, Japonya’dan Dr. Ai OGATA, İran’dan Dr. Khatereh SEYLANI, Kanada’dan Dr. Patrick CHIU ve Belçika’dan Dr. Emine AKTAŞ BAJALAN uluslararası düzeyde katkı sağladı. Ulusal ve uluslararası çok değerli bilim insanı, araştırmacı ve paydaşların katılımı ile 2 Panel, 1 Konferans ve 7 Sözel bildiri oturumları gerçekleştirildi.

Bu oturumlar kapsamında; Sağlığın Korunması ve Acil Durumlarda Tıbbi Kaynakların Tahsisi, Kırılgan Gruplarda Güncel Yaklaşımlar, Acil Durum Planlaması ve Müdahalesi İçin Tele-Hemşirelik Yaklaşımları, Sivil Toplum Katılımının Sürdürülebilir Kalkınma ve Afet Riskinin Azaltılmasındaki önemi gibi çok önemli konular ele alındı. Aynı zamanda çok değerleri araştırmacıların deneyim ve çalışmalarından oluşan 50 sözlü bildiri sunuldu.

Kongre kapsamında yapılan üç soruluk Kongre Değerlendirme Anketi sonuçlarına göre;

  • “Kongremizden memnun kaldınız mı?” sorusuna %100 evet cevabı verilmiştir.
  • “Kongremiz bilimsel içerik olarak beklentilerinizi karşıladı mı?” sorusuna %98 evet cevabı verilmiştir.
  • “Bir sonraki kongremiz için hangi tema veya temaları önerirsiniz?” sorusuna; Sağlıkta dijital ve yapay zekâ uygulamaları, hemşirelikte güncel yaklaşımlar, küresel değişimler ve iklim değişikliği, sağlık çalışanlarının yaşadığı sıkıntılar, kronik hastalıkların yönetimi, sağlıkta inovasyon, sağlıklı yaşlanma ve yaşlı bakımı, salgınlarda sağlık hizmetleri, geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları, sağlık sistemlerinin güçlendirilmesi, sürdürülebilir sağlık sistemleri gibi çok çeşitli cevaplar verilmiştir.

 

Son olarak Kongre Kapanış Konuşmasını gerçekleştiren Sayın ÇELİK, konuşmasında kongremizin düzenlenmesindeki desteklerinden dolayı başta Rektörümüz Prof. Dr. Orhan UZUN’a, kongremize katılan tüm ulusal ve uluslararası konuşmacılara, aktif katılımlarıyla bizi destekleyen tüm katılımcılara, kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen tüm kurulu üyelerine, akademik ve idari personele ve eş zamanlı İngilizce-Türkçe tercüme desteği sağlayan çevirmenlere teşekkürlerini ileterek bir sonraki kongremizde tekrar buluşmak temennisinde bulundu.

 

Kongre Kurullarına ulaşmak için tıklayınız.

Kongre Bilimsel Programına ulaşmak için tıklayınız.

Kongre Sözel Bildiri Programına ulaşmak için tıklayınız.

 

  • Kırıkkale Yenimahalle Şehit Ali Tonga Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Fakültemizi Ziyaret Etti.

  • Fakültemizi Ziyaret Eden Çaycuma Şehit Aydın Berber Anadolu Lisesi Öğrencilerine Fakültemiz Tanıtımı Yapıldı.

  • İlk Yardım Eğitim ve Eğitici Eğitim Merkezi’nde Dördüncüsü Düzenlenen İlk Yardım Eğitimi başarıyla tamamlandı.

  • 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası kapsamında Fakültemiz ve Bartın Toplum Sağlığı Merkezi Eğitim Birimi iş birliğinde stant etkinliği gerçekleştirildi.

  • Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İşbirliği ile “El Hijyeni Eğitimi” Gerçekleştirildi

  • Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Sevim ÇELİK T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 10. Verimlilik Proje Ödülleri kapsamında Baş Değerlendirici olarak görev aldı.

  • Bartın Üniversitesi’nde “Ebelik Mesleğinde Nesiller Buluşuyor Paneli” Gerçekleştirildi.

  • Sağlık Bilimleri Fakültesinde “Sağlık Bakım Sisteminde ve Hemşirelikte Yapay Zekânın Rolü; Fırsatlar, Tehditler ve Etik İkilemler Etkinliği” Çevrimiçi Semineri gerçekleştirildi.

  • Uluslararası COST Aksiyonu Kapsamında Aksiyon Yönetim Komitesinde yer alan Doç. Dr. İlknur Dolu Kültürel Güvenlik Sorumlusu olarak görevlendirildi.

  • Fakültemiz Hemşirelik Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Duygu ÖZER’e Sözlü Bildiri Birincilik Ödülü