Fakültemizde Kalite Kültürünün Yaygınlaştırılmasına Yönelik Eğitimler düzenlendi.

Haber Tarihi: 03.06.2024

Fakültemiz Hemşirelik Bölümü öğrencilerine yönelik olarak 27 Mayıs 2024 tarihinde Fakültemiz Hemşirelik Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Burcu KÜÇÜKKAYA ve Dr. Öğr. Üyesi Aylin KURT tarafından “Yükseköğretimde Öğrenci Görüşlerinin Alınması ve Değerlendirme Süreçleri” ve “Yükseköğretimde Sürekli İyileştirme” verilmiştir.

Eğitimin ilk bölümünde öğrencilere kalite denilince akıllarına gelen ilk üç kelimeyi web 2.0 tasarımlı bir uygulamada belirtmeleri istendi. Ortaya çıkan kavramlar üzerinden hemşirelik bölümü öğrencilerinin kalite algısı üzerine kısa bir değerlendirme yapıldı. Sonrasında eğitim kapsamında YÖKAK, HEPDAK, Bartın Üniversitesi ve Bartın Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi kalite süreçleri ve uygulamaları anlatıldı. Ek olarak sürekli iyileştirme kavramı, Kaizen tekniği ve sürekli iyileştirme mekanizmasından bahsedildi. Bahsedilen tüm süreçlerde Bartın Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin görüşlerinin alınması ve değerlendirilmesinin önemi vurgulandı. Eğitim sonunda öğrencilerin soru, görüş ve katkıları alındı. Etkinliğin sonunda programa katılan öğrenciler arasında kura çekilerek “Hemşirelik Terimleri Sözlüğü” isimli kitap bir öğrenciye hediye edildi.