Fakültemizde Çevre Duyarlılığı Eğitimi Düzenlendi

Fakültemiz Sosyal Hizmet Bölümü öğrencilerinin çevre duyarlılığına olan farkındalıklarını artırmak amacıyla 28 Aralık 2023 tarihinde “Çevre Duyarlılığı Eğitimi” düzenlendi. Eğitimde, Sosyal Hizmet Bölümü Arş. Gör. Rıdvan TEMİZ tarafından öğrencilere çevre konularında derinlemesine bilgiler verildi. Bu kapsamda öğrencilere çevre kirliliği, çevre kıyımı, doğa, ekosistem, geri dönüşüm ve çevre teknolojisi gibi temel konularda detaylı bilgiler verilerek, çevre duyarlılığına dair geniş bir perspektif sunuldu.

Eğitimde çevre konularının yanı sıra, doğaya ve ekosisteme duyulan sorumluluk, çevre kirliliğinin etkileri, geri dönüşümün önemi ve çevre teknolojisinin gelecekteki rolü gibi konular da ele alındı. Bu sayede öğrencilere sadece çevre sorunlarını değil, aynı zamanda çözüm odaklı düşünme ve çevresel sorumluluk bilinci kazanma fırsatı sunuldu.

Eğitimin hedefi, öğrencilerin sadece teorik bilgi sahibi olmalarını değil, aynı zamanda bu bilgileri günlük yaşamlarına entegre etmelerini ve çevre konularında duyarlı bireyler olarak hareket etmelerini sağlamaktı. Bu eğitimle, sosyal hizmet alanında yetişen yeni nesil profesyonellerin çevresel sürdürülebilirlik konusunda liderlik yapmaları ve topluma öncülük etmeleri hedeflenmektedir.

Sosyal Hizmet Bölümü, öğrencilerinin çevre konularındaki bilinçlerini artırarak, onları sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunabilecek bireyler olarak yetiştirmeye devam edecektir. Bu tür eğitimler, öğrencilere sadece kendi alanlarında değil, aynı zamanda küresel çevre sorunlarına karşı da duyarlılık kazandırarak, toplumsal sorumluluk anlayışını güçlendirmektedir.