Fakültemizde bulunan uluslararası öğrenciler ile tanışma ve uyum etkinliği gerçekleştirildi.

Yayınlanma Tarihi: 06.04.2022

Tanışma ve uyum etkinliği kapsamında 30.03.2022 tarihinde Fakültemiz uluslararası öğrencileri ile akademisyenlerimiz Dr. Öğr. Üyesi Ferda Karadağ, Öğr. Gör. Merve Kırşan Büyüktarakçı, Öğr. Gör. Ebru Cirban Ekrem ve Arş. Gör. Ece Parlak bir araya gelerek keyifli bir etkinlik  gerçekleştirdi. Fakültemizde  2021-2022 akademik yılında toplam uluslararası öğrenci sayısı 74 olurken, ülke çeşitliliği 27’ye ulaştı. Farklı ülkelerden ve kültürlerden gelen öğrencilerimiz ile yeni bir şehir, yeni bir kültür ve yeni arkadaşlar ile çevrili olmak üzerine konuşarak farklılıklarımızı ve ortak yönlerimizi keşfettik.  Deneyimlerini paylaşan öğrencilerimiz ile kültürler arası iletişim becerilerini artırmanın yollarını konuştuk. Öğrencilerimize Türk kültürünün önemli tatlılarından olan baklava ikram ederek onların ülkelerinde öne çıkan yemekleri öğrendik.  Öğrencilerimize ihtiyaç duymaları halinde Fakültemiz Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Komisyonundan yardım alabilecekleri, “İletişim Arkadaşlığı Proğramı” ile arkadaş ilişkilerini geliştirebilecekleri hakkında da bilgiler verildi. Farklı etkinliklerle daha sık bir araya gelme dileklerimiz ile etkinliğimizi tamamladık.