Yayınlanma Tarihi: 19.09.2024

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hilal UYSAL’ın proje ortakları ile birlikte geliştirdikleri “AKILLI SES AKTİVASYONLU İNHALASYON CİHAZI” başlıklı buluşları Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından ulusal patent olarak tescil aldı.

Son yıllarda çeşitli solunum yolu hastalıklarının tedavisinde kullanılan ilaçlar, yardımcı inhalasyon aparatı ile akciğerlere ölçülü oranda gönderilmektedir. İnhalasyon tedavisine uyum, astım ve KOAH tedavisinin başarısı için kritik bir belirleyicidir. Bu ilaçların ölçülü ve doğru biçimde akciğerlere gönderilmesi tedavinin başarılı bir şekilde gerçekleşmesi ve atakların kontrolü için oldukça önemlidir. Tüm bunlara bağlı olarak, mevcut buluş, ilaç dozlarının etkin bir şekilde akciğerlere ulaşmasını, hastaların semptom yaşama sıklığını azaltıp hastaneye daha az başvuru gerçekleştirmesini sağlayarak hastanın yaşam kalitesini artırıp hasta memnuniyetini sağlayan, ilaç dozlarının ölçüsüz biçimde kullanılmasını engelleyen ve böylece maliyetin azalmasını sağlayan bir inhalasyon cihazıyla ilgilidir.
Önemli bir başarıya imza atan öğretim üyemiz ve proje ortaklarını tebrik ediyoruz.
  • Fakültemiz Hemşirelik Bölümü Öğrencilerine Yönelik Akran Mentorluğu Tanıtım Etkinliği Gerçekleştirildi

• Fakültemiz Birinci Sınıf Öğrencilerine Yönelik 2024-2025 Akademik Yılı Öğrenci Uyum Eğitimleri Gerçekleştirildi.

• Fakültemizde 23 Eylül 2024 Tarihli Akademik Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

• Kalite Süreçlerinde Kanıt Toplama Eğitimi Gerçekleştirildi.

• Fakültemiz Hemşirelik Bölümü öğretim elemanı Doç. Dr. Hilal UYSAL’ın buluşu patent aldı.

• Fakültemizde Kalite Süreçleri Kapsamında Karar Tutanağı Form Eğitimi düzenlendi.

• Sağlık Bilimleri Fakültesinde “İnsan Psikolojisi ve İletişim Eğitimi” gerçekleştirildi.

• BARÜ, bölgenin tek eğitim merkezinde ilk yardım alanında eğiticileri yetiştiriyor

• Fakültemiz Personeli Bayramlaşma Etkinliğinde Buluştu.

• Fakültemizde 13 Haziran 2024 Tarihli Akademik Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi.