Dünya Diyabet Günü kapsamında ‘Sorular ve Cevaplarla Diyabet’ adlı etkinlik gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 28.11.2022
14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında Fakültemiz Hemşirelik Bölümü tarafından ‘Sorular ve Cevaplarla Diyabet’ adlı çevrim içi etkinlik gerçekleştirildi.
Günümüzde tüm dünyada 537 milyon diyabetli bireyin olduğu bilinmektedir. Ülkemizde de en sık görülen kronik hastalıklardan biri olan diyabet birey, aile ve toplumun sağlığını olumsuz etkilemektedir. Her yıl 14 Kasım Dünya Diyabet Günü olarak kutlanmaktadır. Moderatörlüğünü Doç. Dr. Ayfer BAYINDIR ÇEVİK’in yaptığı etkinliğe, diyabet alanında önemli katkıları olan Prof. Nermin OLGUN ve Prof. Dr. Şeyda ÖZCAN konuşmacı olarak katıldı. Etkinlik süresince konuşmacılar Doç. Dr. Ayfer BAYINDIR ÇEVİK’in diyabet hastalığı ile ilgili kendilerine ilettiği soruları yanıtlayarak, diyabetle ilgili bilinen doğru ve yanlışları dinleyicilere aktararak çok değerli bilgiler sundular. Yaklaşık iki saat süren etkinliğe 100 kişi katılım sağladı. Katılımcılardan yöneltilen sorularında yanıtlanmasının ardından konuşmacılara teşekkür belgesinin takdim edilmesi ile etkinlik sonlandırıldı.
Etkinliğimize katılım sağlayan değerli katılımcılara teşekkürlerimizi sunarız.