''Diyabette İnsülin Tedavi ve Uygulamalarında Güncel Yaklaşımlar ve Kan Şekeri Takibi'' Webinarı Gerçekleştirildi

Yayın Tarihi: 24.04.2021

‘‘Diyabette İnsülin Tedavi ve Uygulamalarında Güncel Yaklaşımlar ve Kan Şekeri Takibi’’ Webinarı Gerçekleştirildi
Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından 22.04.2021 tarihinde ‘‘Diyabette İnsülin Tedavi ve Uygulamalarında Güncel Yaklaşımlar ve Kan Şekeri Takibi’’ isimli webinar gerçekleştirildi.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Elif KARAHAN tarafından açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte, Sayın KARAHAN ‘‘Pandemi sürecinde diyabet hastalığı ve yönetiminin ne kadar önemli olduğu bilinciyle, farkındalığımızı arttırmak için düzenlediğimiz webinarımızda davetimizi kırmayarak bizleri onurlandıran değerli konuşmacılarımız Doç. Dr. Selda GEDİK ÇELİK’e ve Uzm. Hem. Sultan YURTSEVER ÇELİK’ e teşekkür ediyorum’’ dedi. Sonrasında Doç. Dr. Ayfer BAYINDIR ÇEVİK sözü alarak webinarın ilk konusunu sunmak için sözü Uzm. Hem. Sultan YURTSEVER ÇELİK’ e verdi. Sayın YURTSEVER ÇELİK diyabet kontrolü ve takibinde kan şekeri takibi, diyabetin tedavisinde kullanılan insülin tedavi seçenekleri, insülinin kullanımı ve komplikasyonlar konusunda bilgiler sundu. Webinarın ikinci sunumu ise Doç. Dr. Selda GEDİK ÇELİK tarafından gerçekleştirildi. Sayın GEDİK ÇELİK sunumunda diyabette insülin tedavi ve uygulamalarında, kan şekeri takibinde kullanılan güncel yaklaşımlar konusunda görsel örneklerle birlikte kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Konuşmacıların sunumlarından sonra katılımcılar tarafından iletilen sorular yanıtlandı. Etkinliğin sonunda Doç. Dr. Elif KARAHAN tarafından değerli konuşmacılarımıza teşekkür belgeleri sunuldu.
Dünyada ve ülkemizde sık görülen kronik hastalıklardan biri olan diyabetin, etkili tedavisi ve yönetimi konusunda önemli bilgilerin sunulduğu webinar yaklaşık 250 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.  Webinara katılımlarıyla bizleri onurlandıran değerli konuşmacılarımıza ve katılımcılarımıza teşekkürlerimizi sunarız.