8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği: ”Depremzede Kadınlarla Atölye Çalışması”

Yayınlanma Tarihi:09.03.2023

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği: ”Depremzede Kadınlarla Atölye Çalışması”

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Bartın Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öğretim elemanları Doç. Dr. Zeynep Turhan ve Arş. Gör. Ece Parlak Ünlü tarafından ASHB Bartın ŞÖNİM (Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi) iş birliği ile “Depremzede Kadınlarla Atölye Çalışması” gerçekleştirilmiştir. Atölye çalışması kapsamında Malatya, Kahramanmaraş, Hatay ve diğer illerden gelen kadınların deprem deneyimleri ve paylaşımları dinlenmiştir. Kadınların psikolojik ve duygusal olarak rahatlamaları ve iyilik hallerinin geliştirilmesi için tanışma ve güçlendirme temelli grup oyunları oynanmıştır.

• Dünya Sosyal Hizmet Günü “Buen Vivir: Ortak Gelecek İçin Dönüştürücü Bir Değişim” Paneli gerçekleştirilmiştir.

• Sağlık Bilimleri Fakültesinde Kanser Taramaları Eğitimi Gerçekleştirildi.