18-24 Mart Yaşlılar Haftası Etkinliği

Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu iş birliği ile “18-24 Mart Yaşlılar Haftası Etkinliği” Bartın Mehmet Rıfat Efendi Öğrenci Yurdu’nda depremden etkilenen 11 ilden gelen depremzede yaşlı bireyler ile 20 Mart 2023 Pazartesi günü düzelendi. Etkinlik Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Hacer YALNIZ DİLCEN’in yaşlılar haftası ve yaşanan depremle birlikte yaşlıların yaşadıkları sorunları konu edindiği açılış konuşması ile başlandı. Etkinlikte Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğretim elemanlarından Dr. Simge ÖZTÜRK tarafından yaşlıların hijyenini sürdürmesi, bulaşıcı hastalıkların önlenmesi, sağlıklarının korunması ve geliştirilmesi amacıyla “Yaşlı Bireylerde Hijyen” konulu seminer verildi. Ardından Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Fizyoterapi Programı Öğretim Görevlisi Miraç SEZER tarafından depremzede yaşlıların fiziksel aktivitelerini artırmak ve yaşam kalitelerini yükseltmek amacıyla “Depremzede Yaşlı Bireylerde Fiziksel Aktivite ve Egzersiz Uygulamaları” konulu seminer verildi. Kas kuvvetini artırmak amacıyla Üniversitemiz Spor Kulübü öğrencileri eşliğinde yaşlıların egzersizler yapması sağlandı.

Etkinliğin devamında Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin Gönüllülük Çalışmaları dersi kapsamında ve Üniversitemiz Yaşlı Dostu Kulübü işbirliği ile yaşlılara hijyen paketi hediye edilerek öz bakım gereksinimlerinin karşılanmasına destek verildi.  Ardından yaşlı bireylerle depremin meydana getirdiği stresi azaltmak ve dikkati farklı yöne çekmek amacıyla çiçek dikme etkinliği yapıldı. Etkinliğe yoğun katılım sağlayan depremzede yaşlılar keyifli bir zaman geçirdiklerini dile getirdiler. Etkinlik, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Elif KARAHAN tarafından konuşmacılara teşekkür belgesi takdim edilmesi ile sonlandırıldı.  Etkinliğimize katılım sağlayan tüm depremzede yaşlılarımıza ve gönüllü öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

• Yaşlılara Saygı Haftası Kapsamında Bartın 75. Yıl Huzurevinde Etkinlik Düzenlenmiştir

• Dünya Sosyal Hizmet Günü “Buen Vivir: Ortak Gelecek İçin Dönüştürücü Bir Değişim” Paneli gerçekleştirilmiştir.

• Sağlık Bilimleri Fakültesinde Kanser Taramaları Eğitimi Gerçekleştirildi.