image/svg+xml
image/svg+xml

1-7 Nisan Kanser Haftası ve 7 Nisan Dünya Sağlık Günü Kapsamında Depremzedelere Bilgilendirme ve Sağlık Taraması Yapıldı.

1-7 Nisan Kanser Haftası ve 7 Nisan Dünya Sağlık Günü Kapsamında Depremzedelere Bilgilendirme ve Sağlık Taraması Yapıldı.


                                                                                  Yayımlanma Tarihi: 13.04.2023

Sağlık Bilimleri Fakültesi “1-7 Nisan Kanser Haftası” ve “7 Nisan Dünya Sağlık Günü” kapsamında düzenlemiş olduğu etkinlik ile Bartın Mehmet Rıfat Efendi Öğrenci Yurdu’nda depremden etkilenmiş olan depremzedeler ile bir araya geldi.  Program Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Elif KARAHAN’ın açılış konuşması ile başladı. Etkinlikte Bartın İl Sağlık Müdürlüğünde görev yapmakta olan Uzman Hemşire Derya Karakoyun tarafından “Kanser, Kanser Tipleri ve Kanserden Toplumsal Korunma, Erken Teşhisin Önemi, İkincil Korunma, Meme Kanseri, Rahim Kanseri ve Kolon Kanseri Taramaları” konularında seminer verildi.

Bartın ilimizde kanser taramalarını nasıl yaptırabilecekleri konusunda bilgilendirme yapıldı. Depremzedelerin soruları yanıtlandı. Ardından Fakültemizin öğretim elemanları ve Sağlıklı Adımlar kulübü öğrencileri ile depremzede yetişkin ve çocukların boy, kilo, beden kitle indeksi, kan basıncı, kan şekeri ölçümü gibi sağlık taramaları yapıldı. İlginin yoğun olduğu etkinlikte kanserden korunmaya yönelik Sağlık Bakanlığının broşürleri dağıtıldı. Etkinliğimize katılım sağlayan tüm depremzedelere, Bartın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ve gönüllü öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

  • 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 2. Dönem Başvuruları Hakkında

  • Üniversitemizde eğitim gören Kazakistanlı öğrencilerimiz için staj imkanı

  • Fakültemiz Öğrencilerinde Kalite Kültürünü Yaygınlaştırmak Amacıyla Eğitimler Gerçekleştirildi

  • Yaşlılara Saygı Haftası Kapsamında Bartın 75. Yıl Huzurevinde Etkinlik Düzenlenmiştir

  • Dünya Sosyal Hizmet Günü “Buen Vivir: Ortak Gelecek İçin Dönüştürücü Bir Değişim” Paneli gerçekleştirilmiştir.

  • Sağlık Bilimleri Fakültesinde Kanser Taramaları Eğitimi Gerçekleştirildi.

  • Bartın Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde “İş Kazalarından Korunma ve İş Kazası Bildirimi Eğitimi” gerçekleştirildi

  • Fakültemizde Göreve Yeni Başlayan İdari Personellerimize Uyum Eğitimi Verildi

  • Fakültemiz Öğretim Elemanı Arş. Gör. Feyza DEMİR BOZKURT KA171 Projesi Erasmus+ Eğitim Alma Deneyimini Paylaştı

  • Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Elemanlarına Yönelik “Kalite Süreçleri Çerçevesinde Öğrencilerin Program Yeterliliklerinin Hesaplanması İçin Geliştirilen CAP Programı” Konulu Eğitim Gerçekleştirildi.