image/svg+xml
image/svg+xml

12 Mayıs Hemşireler Günü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası ‘Hemşirelerimiz Geleceğimiz’ Temalı Bilimsel, Sosyal ve Sportif Etkinlikler ile Kutlandı.


                                                                                               
                                                                                                Yayınlanma Tarihi: 17/05/2023
Fakültemizde 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası dolayısıyla “Hemşirelerimiz Geleceğimiz” temalı etkinlikler gerçekleştirildi.

Hemşirelik haftası etkinlikleri; 12.05.2023 Cuma günü mezuniyete hazırlanan Hemşirelik Bölümü öğrencilerimizin ‘Geleceğe Nefes Ver’ sloganı ile üniversitemiz Kutlubey Yerleşkesinde fidan dikimi ile başladı. Etkinlik yağışlı hava şartlarına rağmen öğrencilerimiz ve akademik personelimiz tarafından yoğun ilgiyle gerçekleştirildi. Fidanların ilk can suyu yağmur oldu.

Hemşirelik haftası kutlamaları kapsamında Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından Kutlubey Yerleşkesi Kütüphane Konferans Salonu’nda düzenlenen bilimsel programa yöneticiler, öğretim elemanları, hemşireler ve öğrencilerin katılımı ile başladı. Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Dekanımız Prof. Dr. Sevim Çelik’in açılış konuşması ardından Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Elif Karahan’ın 2023 yılı Uluslararası Hemşireler Birliği teması doğrultusunda “Hemşirelerimiz Geleceğimiz” adlı sunumu ile devam etti.

Bilimsel programın ilk bölümünde, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Arzu İlçe, ‘Hemşirelikte İnovasyon- Hemşireliğin Geleceği’ konulu konferansı gerçekleştirdi. İnovasyon süreci ve hemşirelik uygulamalarında inovasyon örneklerini içeren konferans tüm katılımcılar tarafından yoğun bir ilgi ile karşılandı.

Bilimsel programın ikinci bölümü, ‘Yüzyılın Felaketi Paneli’ ile devam etti. Hemşirelik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hilal Uysal’ın moderatörlüğünü yaptığı panelde; Bartın Devlet Hastanesinde görevli Hemşire Suna Uzun “Deprem Sonrasında Hemşirelik Yaklaşımları ve UMKE Görevlisi Olarak Deneyimleri” ve Hemşire Barış Yücel “Afette Hemşire Olmak ve Kahramanmaraş Depremi Sonrası Hemşirelik Deneyimleri” konulu sunumlarını gerçekleştirdi. Hemşirelik Bölümü öğrencimiz Özenç Aybek ise panelde, “Afette Öğrenci Hemşire Olmak- Depremle İlgili Deneyimleri” başlıklı konuşmasıyla öğrenci hemşire gözünden depreme ilişkin deneyimlerini anlattı.

Sunumların ardından katılımcılardan gelen sorular cevaplandı. Etkinlik, konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdim edilmesinin ardından son buldu.

Hemşirelik Haftası etkinlikleri kapsamında, 15 Mayıs 2023 saat 16:00 da ise Ağdacı Kampüsü Kapalı Spor Salonu’nda Spor Komisyonu tarafından düzenlenen voleybol maçı etkinliği yapıldı. Hemşirelik Bölümü öğrencileri ve personelden oluşan takımlarda karşılaşmayı Öğrenciler Takımı kazandı. Etkinlik keyifli anlara sahne oldu.

Hemşirelik haftası etkinliklerinin öncesi ve sonrasında öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimiz sosyal olarak kahvaltı ve yemek organizasyonları ile de bir araya geldiler. Etkinliklerin gerçekleşmesinde bizlere desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Uzun’a, Dekanımız Prof. Dr. Sevim Çelik’e, Sağlık Adımlar Kulübüne, Spor Komisyonuna, düzenleme kuruluna ve katılım sağlayan tüm meslektaşlarımıza ve öğrencilerinize teşekkür ederiz.

  • Çaycuma Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Yavuz CENGİZ, Rektör Yardımcımız ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Sevim ÇELİK’i ziyaret etti.

  • Sağlık Bilimleri Fakültesi Bayramlaşma Etkinliğinde Bir Araya Geldi

  • Jinekolojik Kanserlerin Bakım ve Yönetiminde Güncel Yaklaşımlar ve Yapay Zeka Sempozyumu Gerçekleştirildi.

  • Üniversitemizde “Dünya Sağlık Günü” Kapsamında Sağlık Taraması Yapıldı

  • Bartın Orman Fakültesi ve Fakültemiz iş birliğinde AFAD - Afet Farkındalık Eğitimi gerçekleştirildi.

  • 1 Nisan 2024 Tarihli Akademik Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

  • BARÜ’de Yeni Nesil Akıllı Takip Sistemleri İle Basınç Yaralarında Erken Uyarı Sistemi Geliştirilecek!

  • 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 2. Dönem Başvuruları Hakkında

  • Üniversitemizde eğitim gören Kazakistanlı öğrencilerimiz için staj imkanı

  • Fakültemiz Öğrencilerinde Kalite Kültürünü Yaygınlaştırmak Amacıyla Eğitimler Gerçekleştirildi