''01-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Etkinliği'' gerçekleştirildi

Yayınlanma Tarihi:17.10.2022

Meme kanseri kadınlarda görülen kanserlerin %30’unu oluşturması ile kadınlarda en sık görülen kanser tipidir.  Bu nedenle önemli bir sağlık sorunu olan meme kanserine karşı toplumsal bilinci geliştirmek ve erken teşhisi vurgulamak amacıyla her yıl 01-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı olarak etkinlikler yapılmaktadır. Bu amaçla Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından 14 Ekim 2022 tarihinde Üniversitemiz Ağdacı Kampüsü Stadyumu’nda “Birlikte Farkındayız & Güçlüyüz” temasıyla 01-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinliği düzenlendi. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevim Çelik tarafından meme kanseri ile ilgili kamu spotu bilgiler paylaşıldı. Etkinlik kapsamında görev alan Hemşirelik Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları tarafından katılımcılara meme kanserinin önemi, risk faktörleri, sık görülen belirtiler hakkında bilgilendirme yapıldı. Kendi kendine meme muayenesinin nasıl yapılacağı maket üzerinde uygulamalı olarak gösterilip anlatıldı ve etkinlik için hazırlanan bilgilendirici broşürler verildi. Fakültemiz Hemşirelik Bölümü 4. Sınıf öğrencilerinden yoga eğitmeni Nil Başak Işır öncülüğünde meme kanserinde farkındalık için müzik eşliğinde yoga-meditasyon etkinliği yapıldı.

Etkinliğimize ilgi gösteren ve katılım sağlayan değerli katılımcılara, etkinlikte görev alan öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunarız.